1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Baba au rhum

Baba au rhum

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2002

Ingrediënten 8 personen


3 eieren
-60 gr. boter
-400 gr. suiker
-120 gr. bakmeel, zelfrijzend
-2.5 dl. sinaasappelsap
-1 el. rozijnen
-1 el. krenten
-1 dl. rum
-2 el. citroensap
-1 el. rozijnen, blanke
-1 tl. kaneel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ringvorm licht invetten. De rozijnen en krenten goed wassen, droog deppen met keukenpapier en in een scheutje rum laten weken. De zachte boter met eenvierde van de suiker romig roeren. De eieren een voor een toevoegen en het zelfrijzend bakmeel snel erdoor scheppen. Tot slot de krenten en rozijnen met het weekvocht toevoegen.

Het beslag in de ringvorm doen en onafgedekt in 5 tot 7 minuten op vol vermogen gaar bakken. Het gebak even in de vorm laten bekoelen en dan op een rooster storten. Voor de stroop in de glazen litermaat de rest van de suiker met de kaneel en het sinaasappelsap vermengen en onafgedekt in 5 tot 6 minuten op vol vermogen aan de kook laten komen. Tussendoor twee keer roeren zodat de suiker goed oplost. Het citroensap en de rest van de rum erdoor roeren en de stroop af laten koelen. Het afgekoelde gebak in een ondiepe schaal doen en de stroop erover schenken. De stroop goed in laten trekken.

Lekker met slagroom of met abrikozenmousse.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top