1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Saus
  6. Kippenlevertjes in zoetzure saus

Kippenlevertjes in zoetzure saus

Door: kruiden_tuintje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor de marinade:
500 gr kippenlevertjes
1 fijngesneden lente-uitje
1 eetlepel Gueuze
1 eetlepel sojasaus
1 fijngehakt teentje knoflook
Voor de saus:
1 gesnipperde ui
2 eetlepels rozijnen
1/2 kopje ananassap
creme fraiche of maizena
2 bananen
1 kopje ananasstukjes
1 eetlepel kerrie
3/4 flesje zure Gueuze



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de marinade en marineer de kippenlevertjes ? 2 uur.
Bak de uitjes voor de saus licht aan, voeg de ananasstukjes, de in schijfjes gesneden banaan, de gewelde rozijnen en de kerrie toe en bak alles even mee.
Blus af met ananassap en Gueuze, laat de saus nog 5 minuten tegen de kook aan sudderen en bind haar met creme fraiche of maizena.
Bak de kippenlevertjes in de boter in ? 5 minuten rondom aan.
Voeg de saus toe, besprenkel het gerecht af en toe met wat Gueuze en laat alles 15 minuten sudderen.

Serveertip

Serveer er rijst en gebakken banaan bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top