1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Kreeftensoep met aardappeljuliennes (Bisque d'homard)

Kreeftensoep met aardappeljuliennes (Bisque d'homard)

Door: ruud40

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui
-1 winterwortel
-1 prei
-1 laurierblad
-5 peperkorrels
-2 aardappelen
-1 kreeft, verse
-500 gr. kreeft
-0.5 dl. cognac
-1 l. visfumet
-1 l. room
-1 l. frituur-olie
-0.5 dl. slagroom
-1 el. tomatenpuree
-1 mespunt cayennepeper
-4 stengels peterselie, verse, gehakte
-4 stengels selderij
-1 takje rozemarijn, verse
-4 takjes dragon, verse
-2 takjes tijm
-2 teentjes knoflook
-1 tl. kerriepoeder
-1 tl. paprikapoeder
-Olie
-Kruidenbouillon
-Bieslook, verse
-Peper
-Zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven in 7 minuten voor op 175 graden Celsius. De soepkreeften intussen in stukken hakken en in de hete olie even aanzetten. Grof gesneden en schoon gemaakte wortel, ui en prei meefruiten en enkele minuten later knoflook, tomatenpuree, kerrie, paprikapoeder en cayennepeper toevoegen. Goed omscheppen en afblussen met het grootste deel van de cognac. Het geheel flamberen. Let erop dat de afzuiging uit staat!!

Fumet en het grootste deel van de room toevoegen, tegen de kook laten komen en op een klein vuur 4 uur laten trekken.

De inhoud van de soeppan met de staafmixer fijn maken, zeven en in laten koken tot een en kwart liter per persoon. De bisque op smaak brengen met peper, zout, cognac en een lepel geklopte room. Voor de garnituur een aardappel in de schil gaar koken, halveren en hier per persoon een dikke schijf van snijden. De andere aardappel in julienne (dunne reepjes) snijden, frituren en uit laten lekken. Met zout bestrooien.

De kreeft 8 minuten in de bouillon koken, uit de schaal nemen en het vlees in stukken snijden. De bieslook hakken en de slagroom half stijf slaan en op smaak brengen met peper en zout.

In het midden van warme soepborden een plak aardappel leggen en het kreeftenvlees hier tegenaan zetten. De room om de kreeft scheppen en de borden even onder de voorverwarmde ovengrill houden. De hete bisque in de borden scheppen, met bieslook bestrooien en de aardappeljulienne op de kreeft leggen. Direct serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top