1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. speculaas

speculaas

Door: cindy800

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2002

Ingrediënten


450g bruine suiker,200g zachte boter,25g vloeibare honing,100ml volle melk,1 ei,3 snuifjes zout,750g bloem,10g kaneel,een paar druppels amandelextract,10g natriumbicarbonaat.


Verder heb je nodig


Kom van 4,3l-menglepel-deegrol-meet deegblad-koekjesvormen-magic rooster-vensterdoos van 2,4l(alles van tupperware)


Met de sint in aantocht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de suiker in een kom.Voeg de zachte boter in vlokjes toe en de honing.Meng met de menglepel.Voeg de melk,het ei,het zout toe en meng.Voeg de bloem,het kaneel,het amandelextract,het natiumbicarbonaat toe en roer goed tot de bloem volledig is opgenomen.Vorm een bal en wikkel hem in aluminiumfolie.Laat deze een nacht rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Haal het deeg een uur voor het bakken uit de koelkast.Verwarm de oven voor op 200c.Kneed het deeg nog een keer goed door.Verdeel het in twee en rol het achtereenvolgens met de deegrol uit op het meetdeegblad.Als het deeg nog te hard is,kunt u dit verhelpen door de deegrol met warm water te vullen.Steek met de koekjesvormpjes de koekjes uit en leg ze op de met beboterdbakpapier bedekte bakplaat.Verminder de temperatuur van de oven tot 180c en laat de speculaas 20 minuten bakken.Laat afkoelen op de rooster en bewaar in de vensterdoos.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy800
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top