Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Rouille
  6. Vissoep met rouille

Vissoep met rouille

Door: ruud40

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 wortel
-2 tomaten
-6 peperkorrels
-0.5 venkelknol
-0.5 paprika, rode
-1 prei
-1 lente-uitje
-1 boterham, witte
-1 peper, rode
-1 eierdooier
-200 gr. tongscharfilet
-200 gr. kabeljauwfilet
-300 gr. vissenkop
-100 gr. garnaal, verse, gepelde
-300 gr. vissengraten
-1 dl. wijn, witte
-7.5 dl. water
-1 el. tomatenpuree
-1 el. dille, verse
-4 el. olijfolie
-1 mespunt tijm, gedroogde
-1 teentje knoflook
-2 el. visbouillon
-Zout
-Peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De graten en ander visafval onder koud stromend water wassen en in de ovenvaste schaal doen. De prei schoonmaken en in grove stukken snijden. Het worteltje schrappen en in plakjes snijden. De tomaten wassen en in vieren snijden. De peperkorrels met de bolle kant van een lepel kneuzen.

Alle schoongemaakte groenten met de peperkorrels en de tijm aan de graten toevoegen, de wijn en het water erop schenken en (afgedekt) 12-15 minuten op vol vermogen verwarmen.

De bouillon eerst door een zeef en vervolgens door een vochtige doek zeven en terug in de schoon gemaakte schaal schenken. Intussen de tongschar in reepjes en de kabeljauw in blokjes snijden. Het venkelknolletje schoonmaken en in reepjes snijden. De paprika van zaad en zaadlijst ontdoen en het vruchtvlees in stukjes snijden. Het lente-uitje schoonmaken en in ragfijne ringen snijden.

De groenten met de vis en de tomatenpuree bij de bouillon doen en de soep (afgedekt) nog 8-10 minuten op 50 procent door koken. Intussen de rouille maken en hiervoor het brood met de visbouillon besprenkelen, even laten intrekken en het vervolgens met een vork fijn prakken. De knoflook pellen en fijn snipperen. De Spaanse peper van zaad en zaadlijsten ontdoen en klein snijden. De knoflook met de peper in een vijzel fijn wrijven of een staafmixer gebruiken en het brood en de eierdooier toevoegen. Vervolgens de olie druppelsgewijs toevoegen tot een dikke saus ontstaat. De rouille verdunnen met wat bouillon.

De soep op smaak brengen met zout en peper en garneren met de dille en de garnalen.

De rouille op stokbrood bij de vissoep serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top