sopi di yuwana

  • Antiliaans, Soep
  • 60-120 min.

Wel eens leguanen gezien? Die kunnen behoorlijk groot zijn en je kan er dus een flinke pan soep van trekken!

Deel dit recept

Ingrediënten

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke pan en benodigdheden om de leguaan te villen.

Voorbereiding

Dood de leguaan, vil hem (hiervoor kan je de basisbereiding voor het villen van ratten aanhouden) en snijd het vlees in kleine stukjes. Trek van de het karkas, de staart en de kop een bouillon.

Bereidingswijze

Doe in een grote pan de bouillon te samen met de blokjes, knoflook, lente-ui, groene peper en de kool. Breng dit aan de kook en laat het een half uur zachtjes sudderen. Voeg de stukjes leguanenvlees toe en laat dit alles nog een half uurtje sudderen tot het vlees gaar is. Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon. Haal het leguanenvlees eruit en verwijder de laatste botjes. Zet de bouillon weer terug op het vuur en voeg alle kruiden naar smaak toe. Voeg (als je daar liefhebber van bent ook de vermicelli toe) de leguaan toe en warm de soep goed door.

Serveertip

Serveer de soep met funchi (maismeelpuree; er staan een aantal recepten op Smul hiervoor. Toevoeging aan die recepten: zing er het volgende liedje bij wanneer je het stampt: Un pa mi, un pa bo, un pe? (een voor jou, een voor mij, een voor hem).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chriskras avatar
chriskras

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten