1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zuurkool
  6. Gegrilde griet met zuurkool 'Mandarine'

Gegrilde griet met zuurkool 'Mandarine'

Door: ruud40

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten 4 personen


750 gr. zuurkool
-4 dl. room
-1 el. mandarijnlikeur
-1 el. olijfolie
-1 sjalot
-100 gr. shii-take
-3 klontjes boter
-200 gr. ganzenlever
-Peper
-Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de zuurkool eventueel af onder de koude kraan, knijp de groente goed uit.

Zet de zuurkool op met de room, Mandarijnlikeur, peper en zout. Stoof de zuurkool gaar in circa 20 minuten. Hak voor de saus de sjalot en shii-take. Fruit de sjalot in eenderde van de hete boter glazig. Voeg de shii-take toe en laat bak de paddestoelen op een hoog vuur, zodat al het vocht verdampt. Voeg de room toe en kook de room in tot de helft. Breng de saus op smaak met peper en zout en klop er met de staafmixer vlak voor het serveren de resterende klontjes koude boter door.

Verwarm de grill voor. Was de griet onder de koude kraan, dep de vis droog met keukenpapier, bestrijk met olie en bestrooi met peper en zout.

Grilleer de vis op de plaatgrill of onder de ovengrill gaar.

Maak een bedje van zuurkool op de borden en leg de gegrilde griet hierop. Schenk de saus rond het gerecht.

Het gerecht wordt extra feestelijk als er vlak voor het serveren wat blokjes gesneden, kort gebakken, ganzenlever door de zuurkool wordt geroerd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top