1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Bobotie
  6. Bobotie

Bobotie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten


2 plakjes witbrood
2 1/2 dl melk
1 kg runder- of lamsgehakt
1 fijngesneden grote ui
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 eetlepels kerriepoeder
1 theelepel kurkuma (koenjit)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 fijngesneden groene peper
1 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen peper
2-3 eetlepels citroensap
75 gr (sultana)rozijnen
50 gr gehakte amandelen
1 eetlepel mango- of abrikozenchutney
1/2 theelepel gedroogde munt
1/2 theelepel gedroogde oregano
3 eieren
5 citroenblaadjes (daoen djeroek poeroet)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C.
Week het brood in 1/2 dl melk, knijp het uit en verkruimel het.
Meng het gehakt met het brood, de ui, knoflook, kerrie, kurkuma, koriander, komijn, kruidnagel, groene peper, zout, peper, het citroensap, de rozijnen, amandelen, chutney, munt en oregano.
Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal (inh. ? 1 1/2 liter), druk het goed aan en strijk de bovenkant glad.
Klop de eieren met 2 dl melk los en schenk dit mengsel over het gehakt.
Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de bobotie in het midden van de oven in ? 45 minuten lichtbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top