Blini's, Russische pannenkoekjes

  • Joods, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
1 zakje gist
3 dl lauw water
1 dl lauwe melk
1 theelepel suiker
350 g boekweitmeel
1 dooier
1 eiwit
slagroom
boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Los een zakje gist op in 3 dl lauw water en 1 dl lauwe melk, voeg 1 theel. suiker toe. Als het een schuimlaagje heeft, meng dan met 350 g boekweitmeel.
Laat 1-2 uur rijzen.
Roer er een dooier door, meng voorzichtig met een stijfgeslagen eiwit en eventueel een lepel stijfgeslagen slagroom.
Bak in een zeer hete beboterde koekenpan. De eerste blini mislukt meestal. Per blini 1 lepel beslag gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten