1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Blini's, Russische pannenkoekjes

Blini's, Russische pannenkoekjes

Door: lekkerkoken1

  • Joods, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten


1 zakje gist
3 dl lauw water
1 dl lauwe melk
1 theelepel suiker
350 g boekweitmeel
1 dooier
1 eiwit
slagroom
boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los een zakje gist op in 3 dl lauw water en 1 dl lauwe melk, voeg 1 theel. suiker toe. Als het een schuimlaagje heeft, meng dan met 350 g boekweitmeel.
Laat 1-2 uur rijzen.
Roer er een dooier door, meng voorzichtig met een stijfgeslagen eiwit en eventueel een lepel stijfgeslagen slagroom.
Bak in een zeer hete beboterde koekenpan. De eerste blini mislukt meestal. Per blini 1 lepel beslag gebruiken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top