1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Russische keuken
  5. Blini's

Blini's

  • Russisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten


15 gr verse gist
1 tl fijne witte suiker
1.75 dl lauw water
85 gr boekweitmeel en 55 gr bakkersbloem of 150 gr bakkersbloem
1 tl zout
1 ei gesplitst
1.75 dl melk
1 el zure room
25 gr boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng de gist, de suiker en het water en laat het mengsel rusten tot zich schuim vormt. Zeef de meelsoorten met het zout in een kom. Klop er de eierdooier en het gistmengsel door zodat u een dik beslag krijgt.
Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag in 1 tot 2 uur rijzen tot het dubbele volume.
Klop er de melk en zure room door. Klop het eiwit stijf en vouw dit door het beslag.
Verhit een stevige koekepan of grilleerplaat, en laat wat boter smelten. Maak met 3 el beslag een klein pannenkoekje. Bak het 2 tot 3 minuten, keer het en bak de andere kant.
Houd de blini's warm onder een doek terwijl u de rest bakt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top