1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bladerdeegtaartjes met gebakken niertjes

Bladerdeegtaartjes met gebakken niertjes

Door: lekkerkoken1

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten


4 boter-taartjes
20 konijnenniertjes
1 theelepel griessuiker
20 zilveruitjes (in het zuur)
1 theelepel rode bessengelei (vers, blik of diepvries)
4 takjes rode bessen
peper en zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de taartjes gedurende 10 minuten in een oven van 180?C.
Haal het vel en het vlies van de niertjes, snijd het kanaaltje af en halveer ze. Bak de konijneniertjes en boter en kruid met peper en zout.
Voeg de suiker toe en laat lichtjes karameliseren. Vul aan met de zilveruitjes en een beetje van de azijn. Bind de saus met de rode bessengelei. Blijf gedurende 5 minuten goed roeren. Schep de bereiding in de taartjes en versier met de rode bessen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top