1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bitterkoekjes
  5. Bitterkoekjes

Bitterkoekjes

  • Nederlands, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten


100 gr bittere amandelen
200 gr zoete amandelen
600 gr suiker
1 eiwit



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de gepelde amandelen tweemaal met 150 gr suiker fijn.
Vermeng ze dan met de rest van de suiker en zoveel eiwit tot een vrij slap deeg is ontstaan.
Leg vetvrij papier op de bakplaat en spuit daar met een spuitzak met een gladde mond kleine bolletjes op.
Druk ze met een vochtige doek een beetje plat en bak ze laag in een op 200?C voorverwarmde oven in ? 1/2 uur bruin en gaar.
Laat ze op het papier afkoelen en neem ze er dan voorzichtig af.
Mochten ze toch nog plakken, maak dan het papier aan de onderkant vochtig.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top