Tijm-Geroosterde Knoflooksaus

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
2 knoflook bollen
1 el verse tijm, gehakt
3 sjalotjes, gehakt
2 el rode wijn azijn
3 dl rode wijn
1 laurierblad
6 dl demiglace (of verdikte runderbouillon)
1 1/2 el ongezouten boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kop van de knoflook, doe in aluminiumfolie en besprenkel met wat olie, en peper en zout. Rooster de knoflook tot zacht en gaar.

Bak de sjalot in wat olie (of overgebleven vet van vlees bakken), ca. 2 minuten. Knijp de knoflook uit de tenen bij het sjalotmengsel. Voeg de azijn, wijn, laurier en tijm toe en breng aan de kook. Knoflook goed fijn maken. Inkoken tot c. 1 dl.

Voeg de demiglace toe en inkoken tot 2 dl. Roer de boter er door. Dan de saus door een zeef gieten, de overblijfselen 'uitpersen' door het zeef. Saus op smaak brengen met zout en peper.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten