1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Wortelsoep met koriander, kokos en gember

Wortelsoep met koriander, kokos en gember

  • Aziatisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten 4 personen


- 500 g worteltjes
- 1 ui
- 1 cm verse gemberwortel
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kerrie
- 1 groentebouillontablet
- zout
- peper
- 2 dl kokosmelk (blikje)
- 1 eetlepel limoensap
- 4 takjes koriander


Verder heb je nodig


Een staafmixer


Wortelsoep met koriander, kokos en gember
Wortelsoep met koriander, kokos en gember

"Waar heb je dit overheerlijke soepie vandaan," vroeg ik aan een kennis. Afkomstig van de receptenkaartjes die je tegenwoordig bij de Albert Heijn ziet liggen. Nou ja, het smaakt lekker en bovendien erg eenvoudig te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de wortels schoon en snij deze in stukken. Pel en snipper vervolgens de ui en snij een klein beetje gember fijn (ongeveer een theelepel). Raspen mag ook, zie maar. Ui pellen en snipperen. Verhit nu in grote pan met dikke bodem de olie en fruit de ui ca. 2 minuutjes; roer de kerrie, komijnpoeder en gemberrasp door de ui. Voeg wortels, halve liter water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook en laat 15 tot 20 minuutjes zachtjes doorkoken. Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep; breng op smaak met peper en zout. Roer de Kokosmelk erdoor en voeg vlak voor het opdiene de limoensap toe. Schep de soep in vier soepkommen en knip de korianderblaadjes boven elke kom fijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top