1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kippenlevertjes
  6. Kippenlevertjes met paprika en ui

Kippenlevertjes met paprika en ui

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2002

Ingrediënten 4 personen


350 gram kippenlevertjes
1 rode en 1 gele paprika
2 uien
20 gram boter
2 eetlepels olie
1 knoflookteen
2 eetlepels sherry
1 eetlepel fijne mosterd
1/8 liter creme fraiche
zout
peper
1 eetlepel fijngehakt bieslook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de kippenlevertjes ca. 1 minuut in ruim kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de paprika's in smalle reepjes en de uien in smalle ringen.

Verhit de boter in de wok, laat hem uitbruisen en voeg dan de olie toe. Roerbak, als de olie heet genoeg is, de ui en de uitgeknepen knoflook ca. 3 minuten. Voeg de paprika en de kippenlevertjes toe en roerbak ca. 4 minuten. Roer de sherry, de mosterd en de creme fraiche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel nog 3 minuten door; bestrooi het gerecht met bieslook.

Lekker met gebakken krielaardappeltjes en spinazie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top