400g kipfilets,kipkruiden,200g gemengd gehakt,300g champignons;100ml melk,50ml verse room,3 eetlepels zelfrijzend bakmeel,8 kleine bladerdeegpasteitjes,1/2 citroen
Snijplank,ronde ultra plus van 2l,quick-shaker,menglepel,koksmaat
In een wip met tupperware
Snij de kip op de snijplank in stukken.Doe ze in de ultra plus en strooi er de kippenkruiden over.Draai van het gehakt balletjes die u bij de kip voegt.Borstel de champigons schoon en snij ze in 4.Voeg ze bij het vlees.Doe de ultra plus dicht en zet hem 9 minuten in de microgolf op 900 watt.Meng de melk,de verse room en het meel in de quick-shaker.Giet het mengsel over het vlees in de ultra plus en zet hem 2 keer 2 minuten in de microgolf op 600 watt.Roer tussendoor goed met de menglepel.Laat de bladerdeegpasteitjes in de oven warm worden.Pers de halve citroen met de vruchtenpers van de koksmaat,en voeg het sap bij het koninginnehapje.Haal de "hoedjes" van de pasteitjes en vul ze met het vleesmengsel.Zet de hoedjes erop en dien onmiddelijk op.
Heerlijk met Belgishe friet