1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Yoghurt-honing-amandelcake

Yoghurt-honing-amandelcake

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2002

Ingrediënten


Voor 12 dikke plakken:75 ml honinggeraspte schil van 1 sinaasappel225 gram boter150 gram suiker1 zakje vanillesuiker4 eieren200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd100 gram blanke amandelen, gemalen250 gram Griekse yoghurt2 eiwitten


Verder heb je nodig


Wat bredere rechthoekige cakevorm van ? 12 bij 20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier.Mixer


Lekker!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C.
Klop met de mixer de honing met het sinaasappelraspel, boter, suiker en vanillesuiker heel smeuig in ? 10 minuten. Klop de eieren er stuk voor stuk door, laat ze steeds opnemen. Spatel het bakmeel en de amandelen erdoor. Roer de yoghurt erbij.Klop de eiwitten stijf en spatel het beslag erdoor, zodat geen eiwit meer zichtbaar is.Schep het deeg in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ? 1 uur net gaar. Controleer dit met een bakpen. Laat de cake ? 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan en daarna in de vorm afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top