1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oudejaarsavond (aardappel) salade

Oudejaarsavond (aardappel) salade

  • Nederlands, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-09-2002

Ingrediënten 6 personen


Grote pan gekookte aardappelen,
3 ons achterham,
? 10 hard gekookte eieren,
? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak,
1 pot mayonaise,
scheut yoghurt,
potje zoet-zure augurken,
zilveruitjes,
Amsterdamse uien,
? 1 ons cervelaatworst,
peper, zout, paprikapoeder,
eventueel blikje asperges,
eventueel potje zure room,
een paar slablaadjes.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen koken. Als ze nog wat lauw zijn heel fijn stampen. Vermengen met de gesnipperde uien, de fijngesneden achterham, (eventueel enkele plakjes achterhouden ter garnering, opgerold met asperges), 6 fijngeprakte eieren, de mayonaise, yoghurt, eventueel potje zure room, 3 a 4 gesnipperde augurken, wat peper en zo nodig nog wat zout. Dit alles naar smaak.
Aan de zijkanten van een ovale schotel wat slablaadjes schikken, dan in het midden de aardappelsalade leggen en er met een vork wat "lijnen" in trekken. (Een teveel apart bewaren in een plastic koelkastdoos).
Bovenop de salade de doorgesneden overgebleven eieren leggen en het geheel bestrooien met paprikapoeder.
Om de aardappelsalade heen garneren met: bergjes zilveruitjes, drooggedept met keukenrol, Amsterdamse uien, idem, augurken, gewikkeld in een plakje cervelaatworst of eventueel in schijfjes gesneden augurken. Ook gekookte, uitgelekte asperges, gewikkeld in een plakje achterham is hier lekker bij.

Serveertip

Heerlijk om bij deze salade te geven zijn gevulde eieren. Een paar gevulde eieren om de salade heen, als garnering, staat dan extra feestelijk.
Ook stokbrood smaakt er lekker bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top