Gebakken lever met uitjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-09-2002

Vitaminegehalte: De uien bevatten vitamine C en de lever een belangrijke hoeveelheid A, B en D

Voor 4 - 6 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
450 - 500 gr uien

450 - 500 gr kalfs- of varkenslever

zout en zwarte peper uit de molen

3 eetl bloem

3 eetl zonnebloem- of arachideolie

3 eetl ongezouten boter of plantaardige margarine

2 flinke eetl gehakte verse peterselie of 1 eetl gehakte verse salie

Variatie: Voeg aan de uien nog 250 gr in reepjes gesneden champignons of een paar plakjes bacon toe.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voorbereidingstijd: ongeveer 15 minuten

Bereidingstijd: ten hoogste 10 minuten

Voorbereiding

Invriezen:

Mits ingevroren VOOR koken, is lever goed houdbaar.


Belangrijk!

Bak de lever in geen geval te lang dan wordt het taai.

Bereidingswijze

1. Pel de uien en snij er mooie plakken van zodat ze straks als hele ringen uiteenvallen.
2. Snij van de lever smalle reepjes en verwijder met een schaar alle aders en spiertjes.
3. Vermeng de bloem en zout en peper en wentel alle reepjes lever erdoor tot ze goed bedek zijn.
4. Doe de olie en boter in een braadpan en laat even schuimen.
5. Doe er de uiringen in en bak tot ze licht gaan kleuren.
6. Voeg er de reepjes lever toe, schep regelmatig om en bak op een hoog vuur 3 - 5 minuten. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de repen.
7. Roer er de peterselie door. Doe over op een verwarmde schaal of verwarmde borden en serveer meteen.

Serveertip

Geef er aardappelpuree en gestoomde broccoli bij.

Laatste reacties

robhoose avatar
robhoose 25-10-2003

Was erg lekker hoor,ik snijd de lever in 5mm dunne reepjes veel en dan tussen een broodje. groetjes Rob

heleen61 avatar
heleen61 17-03-2003

ik kan helaas nergens lever kopen, vreemd, vroeger was dat toch heel gewoon om lever te eten...

karinev avatar
karinev 17-09-2002

heerlijk, dit brengt jeugdherinneringen boven. Spijtig genoeg lust in ons gezinnetje niemand buiten mezelf dan lever. Dus noodgedwongen maak ik het enkel als ik alleen thuis ben, maar dan geniet ik er ook dubbel van. Karine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten