Blanquette van kalfsvlees op grootmoeders wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
? 125 g gehakt (kalfs, geprepareerd in balletjes van ca. 10 gram)
? 200 g poulet (kalfs)

Garnering
? 1 eetlepel peterselie (gehakt)
? 10 zilveruitjes
? 75 g bacon (in reepjes gesneden)
? 75 g champignons (in vieren gesneden)

Saus
? citroensap
? ? eetlepel peperkorrels (gekneusd)
? 1 ui
? 1 wortel
? 1 bosje bouquet garni
? 1/8 liter room
? 2 teentjes knoflook
? 3/4 liter water
? 50 g roux (blank = 25 gram boter, 25 gram bloem)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Blancheer de gehaktballetjes in gezouten water en zet ze apart. Breng de stukjes kalfsvlees in gezouten water tegen de kook aan en schuim het goed af. Voeg vervolgens de wortel, ui, selderij, knoflook, bouquet garni en geplette peper toe. Laat de stoofpot ca. 60 tot 80 minuten op een laag vuurtje stoven tot het vlees gaar is. Neem vervolgens het vlees uit de bouillon. Zeef de bouillon en bind ze met de blanke roux. Voeg de room toe en laat ze lichtjes koken. Breng het vervolgens op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Blancheer de champignons in weinig water, citroensap, zout en peper. Blancheer eveneens de spekreepjes. Kook de kleine uitjes gaar in boter met weinig water en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de kalfsballetjes, kalfsvlees, spekreepjes, champignons en de kleine uitjes toe aan de saus en breng het geheel nog eens aan de kook. Voeg de peterselie toe vlak voor u het geheel warm serveert.
Lekker met rijst of risotto.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten