Hongaars eiergerecht

  • Hongaars, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2002

In het land van herkomst wordt dit gerecht zelfs als ontbijt gegeten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-50 g reuzel
-1 ui(fijngehakt)
-250 g champignons (in plakjes)
-500 g tomaten (ontveld en in stukjes)
-4 eieren
-geraspte emmenthalerkaas
-zout,peper,paprikapoeder
-peterselie en bieslook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-vet een hoge ovenschaal in
-2 tomaten bewaren ter garnering

Bereidingswijze

-verhit de schaal en fruit de gehakte ui goudgeel
-dan voeg je de champignons erbij
-voeg de tomaat bij de rest in de schaal
-kruiden met zout,peper en paprika
-roer de gehakte peterselie erdoor
-klop de eieren, eerst de dooiers dan de eiwitten en voeg de eiwitten er voorzichtig bij
-deze massa over de rest van de schaal laten glijden
-strooi de geraspte kaas erover
-plaats de schotel voorzichtig in de voorverwarmde oven in het midden (oppassen voor tocht!)
-baktijd= 25 min op 220?C

Serveertip

Als alles gaar is en mooi bruin is overstrooien met de gehakte bieslook en peterselie en eventueel versieren met de achtergehouden tomaten
Serveer je dit als lunch, geef er brood of aardappelen bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten