1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Sint-Jakobsmosselen met truffel, zeekraal en hopscheuten

Sint-Jakobsmosselen met truffel, zeekraal en hopscheuten

Door: ruud40

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2002

Ingrediënten 4 personen


12 sint-jakobsschelpen, verse, zonder schelp
-1 klont boter
-4 klontjes boter, koude
-200 gr. hopscheut
-100 gr. zeekraal
-2 dl. truffeljus
-2 dl. room
-1 truffel
-Peper, zwarte, gemalen
-Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de Sint-Jakobsmosselen langzaam in de (niet-koude) boter, zodat ze geen vocht verliezen.

Roerbak de hopscheuten samen met de zeekraal op een hoog vuur beetgaar.

Kook de truffeljus samen met de room in tot de helft. Schaaf de truffel in dunne plakken en verwarm deze in de saus.

Verdeel de Sint-Jakobsmosselen en het hopscheuten-zeekraalmengsel over de warme borden. Neem de truffelplakjes met de schuimspaan uit de pan en leg de plakjes op de borden. Bestrooi het geheel met de versgemalen peper. Klop de koude boter door de saus, breng deze op smaak met peper en zout en schenk de saus rond het gerecht.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top