1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kernhem-roggebroodterrine

Kernhem-roggebroodterrine

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 dl. bier, zwaar
-400 gr. roggebrood, donker
-8 trosjes druiven
-1.5 bladen gelatine
-2 handperen, rijpe
-300 gr. kernhem
-Paprikapoeder
-200 gr. roomkaas, verse
-Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de Kernhem eerst in de ijskast koelen. Neem voor het bier bijvoorbeeld een kruidig zwaar bier als Gallius 8%.

Ontkorst de koude kaas en snijd hem met de kaasschaaf in dunne plakken. Week de gelatine in ruim koud water. Breng het bier tegen de kook aan en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Laat de verse roomkaas (eventueel in de magnetron) zacht worden en meng met het bier. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Maal het roggebrood grof in de keukenmachine. Bekleed het cakeblik met plasticfolie. Schep enkele lepels van het roomkaasmengsel hierin en zet de vorm tien minuten in de koelkast. Schep een laagje roggebroodkruim in de vorm en schep hier wat roomkaas over. Leg hier plakjes kernhem op en ga zo door tot alle ingredienten opgebruikt zijn. Eindig met roggebrood en enkele lepels roomkaasmengsel. Laat de terrine minimaal vier uur in de koelkast opstijven.

Stort de terrine op een snijplank en snijd hem in dunne plakjes. Serveer de kaasterrine met druiven en partjes peer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top