vlaamse asperges (a la flamande)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 asperges
-4 eieren
-12 plakjes beenham
-500 gr. aardappel, nieuwe
-250 gr. boter, gesmolten
-Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de asperges met een aspergeschiller of een dunschiller. Houd de asperge aan de punt vast (die hoeft niet geschild worden) en begin te schillen van punt naar onderkant, draai regelmatig de asperge, de asperge moet goed dik geschild worden verwijder ook de onderkantjes. Kook ondertussen de eieren hard, haal de eidooiers eruit en snijd ze elk in 4 stukjes.

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Doe koud water in een braadslee of aspergepan, voeg wat zout, de schillen en de onderkantjes van de asperges toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de aspergeschillen een tijdje trekken. Zeef dit kookvocht. Voeg de asperges toe en kook deze zachtjes circa 13 minuten. Zorg dat asperges altijd onder water staan tijdens het koken, doe dit door een theedoek boven op de asperges te leggen, dit voorkomt dat ze naar boven drijven tijdens het koken. Serveer de asperges met de beenham, stukjes ei, gekookte aardappel en overgiet het geheel met de gesmolten boter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten