Beiers kalfsvlees (Romertopf)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gr kalfspoelet
2 eetlepels boter
1 ui
1 wortel
takje peterselie
1 citroen
1 eetlepel bloem
500 gr asperges
peper, zout
1 kopje bouillon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in de hete boter met de gesnipperde ui, het peterselietakje en wat geraspte citroenschil lichtbruin.
Doe dit over in de natgemaakte Romertopf.
Roer de bloem aan met de bouillon en giet dit met het citroensap over het vlees.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220C en stoof het gerecht in 2 uur gaar en mals.
Snijd de gaar gekookte asperges in stukjes van 3 cm, voeg ze aan het vlees toe en laat ze heet worden.
Maak het gerecht af met een stukje boter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten