Bossche bollen

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
80 gram boter *
2 dl water *
snufje zout *
100 gram bloem *
4 eieren * 1/4 dl slagroom *
1 zakje vanillesuiker *
150 gram poedersuiker *
1 eetlepel slagroom *
1 reep van melkchocolade, 40 gram.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De boter met het water en het zout al roerend aan de kook brengen.
In een keer alle bloem erbij roeren en het deeg flink roerend verwarmen, tot het glad is en van de pan loslaat. De pan van het vuur nemen, wat laten afkoelen en een voor een de eieren erbij roeren en laten opnemen.
Het laatste ei loskloppen en in gedeelten toevoegen.
Het deeg moet lobbig, glad en glanzend zijn. De bakplaat met bakpapier bekleden en hierop 8 deegbergen scheppen, met tussenruimten van 5 cm. De bakplaat midden in een warme oven van 200 graden zetten en de soezen in 30 minuten gaar en goudbruin bakken, ze voelen dan licht aan.
De slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen, in een spuitzak doen en de afgekoelde soezen met het spuitmondje inprikken en volspuiten.
Voor het glazuur de poedersuiker zeven en met de slagroom tot een dik glanzend glazuur roeren. De chocolade smelten tot 35 graden en het glazuur erbij roeren (en afgedekt warm houden boven een pan met kokend water). De soezen door het glazuur halen en dit laten opstijven op een rooster.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

TalithaEnShawnee avatar
TalithaEnShawnee 18-05-2012

Recept klopt voor geen meter! Moet meer water bij, het wilde niet rijzen en het smaakte nergens naar, kartonachtig textuur.

bibi41 avatar
bibi41 26-01-2009

neem ik ook mee, lekker om mee te verrassen of voor verjaardag gr. denise

alidada avatar
alidada 02-02-2006

Kwam toevallig dit recept van jou tegen. Heb het gelijk meegenomen want ik vind Bosse bollen zoooo lekker. Kijken of ik ze met jouw recept net zo lekker kan maken. Bedankt, ik heb dit dus meegenomen! Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten