Marokkaanse pannenkoekjes met amandelcreme

  • Marokkaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2002

Nazomerbrunch, voor 6 personen

Deze gistpannenkoekjes zijn machtiger dan onze flensjes

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de amandelcreme:

1 L melk

100 gr geroosterde amandelen, gemalen

175 gr suiker

30 gr maizena

eigeel van 4 eieren

1 theel vanille-aroma

1/2 theel amandel-aroma

2 eetl oranjebloesemwater

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voor de pannenkoekjes:

1 eetl gistpoeder (gedroogde bakkersgist)

1 theel suiker

5 eetl warm water

250 gr patentbloem

msp zout

msp kaneelpoeder

1 ei

3 dl melk


Bakken en serveren:

olie om te bakken

6 kleine bananen

100 gr geroosterde amandelen, geheel of in snippers

desgewenst wat grofgeraspte sinaasappelschil

Voorbereiding

Maak de amandelcreme door de melk, gemalen amandelen en de helft van de suiker in een steelpannetjes langzaam tot aan het kookpunt te verhitten. Haal de pan van het vuur en laat de melk 30 minuten in de afgedekte pan staan. Zeef de melk en druk met een houten lepel de amandelbrij door de zeef. Verwarm de melk weer. Meng intussen in een kommetje de maizena, de rest van de suiker en het eigeel; roer hierdoorheen een scheutje van de warme melk en doe dit mengsel terug in de pan met melk. Onder goed roeren dit mengsel aan de kook brengen totdat de creme is gebonden; laat die op laag vuur nog 1 - 2 minuten pruttelen. Haal de pan van het fornuis en roer de aroma's en het bloesemwater door de creme. Laat de creme afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Voor de pannenkoeken lost u in een kommetje de gist in het warme water op. Zet het 10 minuten op een warm plekje tot de gist schuimig is geworden. Zeef de bloem samen met het zout en kaneelpoeder in een middelgrote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het gistmengsel.
Klop in een andere kom het ei los met de melk en roer dit geleidelijk door het bloem-gistmengsel tot een glad beslag ontstaat. Laat het beslag afgedekt 1 uur op een warm plekje rijzen.

In een koekenpan wat olie goed heet laten worden. Schep 4 volle eetlepels beslag in de pan voor 4 pannenkoekjes. Het vuur terugdraaien. Wanneer de bovenkant is gestold en er luchtbelletjes te zien zijn, de pannenkoeken omdraaien en de andere kant in ca. 1 minuut goudbruin bakken. Doe de pannenkoekjes over op een bakplaat, stapel ze niet bovenop elkaar, en houd ze warm in een warme oven.

Serveertip

Snijd de bananen in plakjes en schep die door de amandelcreme.
Serveer de warme pannenkoekjes met de amandel-banaancreme eroverheen op bordjes. Bestrooi ze met amandelen en desgewenst wat grofgeraspte sinaasappelschil. Dien direct op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

estherv2000 avatar
estherv2000 10-10-2002

nou dat lijkt me heerlijk, ik zet het favoriet maar ik weet alleen niet waar ik oranjebloesemwater kan kopen, kan ik het anders ook door iets anders vervangen????

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten