1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Marokkaanse pannenkoeken
  5. Marokkaanse pannenkoekjes met amandelcreme

Marokkaanse pannenkoekjes met amandelcreme

  • Marokkaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2002

Ingrediënten 6 personen


Voor de amandelcreme:
1 L melk
100 gr geroosterde amandelen, gemalen
175 gr suiker
30 gr maizena
eigeel van 4 eieren
1 theel vanille-aroma
1/2 theel amandel-aroma
2 eetl oranjebloesemwater


Verder heb je nodig


Voor de pannenkoekjes:
1 eetl gistpoeder (gedroogde bakkersgist)
1 theel suiker
5 eetl warm water
250 gr patentbloem
msp zout
msp kaneelpoeder
1 ei
3 dl melk

Bakken en serveren:
olie om te bakken
6 kleine bananen
100 gr geroosterde amandelen, geheel of in snippers
desgewenst wat grofgeraspte sinaasappelschil


Nazomerbrunch, voor 6 personen
Deze gistpannenkoekjes zijn machtiger dan onze flensjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de amandelcreme door de melk, gemalen amandelen en de helft van de suiker in een steelpannetjes langzaam tot aan het kookpunt te verhitten. Haal de pan van het vuur en laat de melk 30 minuten in de afgedekte pan staan. Zeef de melk en druk met een houten lepel de amandelbrij door de zeef. Verwarm de melk weer. Meng intussen in een kommetje de maizena, de rest van de suiker en het eigeel; roer hierdoorheen een scheutje van de warme melk en doe dit mengsel terug in de pan met melk. Onder goed roeren dit mengsel aan de kook brengen totdat de creme is gebonden; laat die op laag vuur nog 1 - 2 minuten pruttelen. Haal de pan van het fornuis en roer de aroma's en het bloesemwater door de creme. Laat de creme afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Voor de pannenkoeken lost u in een kommetje de gist in het warme water op. Zet het 10 minuten op een warm plekje tot de gist schuimig is geworden. Zeef de bloem samen met het zout en kaneelpoeder in een middelgrote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het gistmengsel.
Klop in een andere kom het ei los met de melk en roer dit geleidelijk door het bloem-gistmengsel tot een glad beslag ontstaat. Laat het beslag afgedekt 1 uur op een warm plekje rijzen.

In een koekenpan wat olie goed heet laten worden. Schep 4 volle eetlepels beslag in de pan voor 4 pannenkoekjes. Het vuur terugdraaien. Wanneer de bovenkant is gestold en er luchtbelletjes te zien zijn, de pannenkoeken omdraaien en de andere kant in ca. 1 minuut goudbruin bakken. Doe de pannenkoekjes over op een bakplaat, stapel ze niet bovenop elkaar, en houd ze warm in een warme oven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Snijd de bananen in plakjes en schep die door de amandelcreme.
Serveer de warme pannenkoekjes met de amandel-banaancreme eroverheen op bordjes. Bestrooi ze met amandelen en desgewenst wat grofgeraspte sinaasappelschil. Dien direct op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flensjes


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flensjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top