1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Worteltaart

Worteltaart

Door: frija

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 pakje voorgerold bladerdeeg
600 gr wortels in schijfjes
2 eieren
100 gr geraspte gruyere
1 dl room
1 dl melk
2 eetlepels gehakte peterselie
boter
peper en zout


Verder heb je nodig


Oven, taartvorm, pan, klutser


De enige echte!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dompel de wortelschijfjes onder in een bodem gezouten water. Laat een tiental minuten koken.
Gedurende deze tijd klopt u de eieren alsof u een omelet zou maken. Voeg er de melk, de room, de geraspte gruyere, de peterselie, peper en zout aan toe. Verwarm de oven voor op 210 graden.

Leg de deegschijf op een taartvorm en druk de randen goed aan. Snij het overtollig deeg aan de rand weg.

Wanner de wortels gaar zijn, laat u ze uitlekken en voeg ze bij de eibereiding. Goed mengen en op smaak brengen.

Giet deze bereiding in de bakvorm met deeg, strijk de bovenkant glad en plaats ze in de oven. De baktijd is 35 minuten. Haal de taart er dan uit en dien warm op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top