1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aioli
  5. KIPSTRUDEL MET AIOLI

KIPSTRUDEL MET AIOLI

Door: jbultena

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2002

Ingrediënten 4 personen


10 velletjes fillodeeg (diepvries)
2 eetlepels geschaafde amandelen
250 gram (kalfs)gehakt
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel fijngehakte dragon
1 ei
peper, zout
75 gram boter
2 dubbele kipfilets
3 teentjes knoflook
1 bekertje creme fraiche
2 eetlepels halvanaise
witte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en hak ze fijn. Meng in een kom het gehakt met het paneermeel, de amandelen, dragon, het losgeklopt ei en peper en zout naar smaak. Smelt de boter. Leg 2 velletjes fillodeeg iets overlappend naast elkaar op een schone theedoek en bestrijk ze met wat boter. Leg er weer twee velletjes op en bestrijk ze weer met boter. Ga door totdat alle velletjes zijn opgebruikt. Leg de dubbele kipfilets naast elkaar in het midden op het deeg. Vorm een lang worstje van het gehakt en leg het op het midden van de kipfilets. Vouw het deeg met behulp van de theedoek over de kipfilets heen. Vouw de zijkanten erover en leg de strudel met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk de strudel met de rest van de gesmolten boter. Bak de strudel in de voorverwarmde oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Pel intussen de knoflook en pers de teentjes boven de creme fraiche uit. Klop de halvanaise erdoor en breng op smaak met witte peper en zout. Snijd de strudel in plakken en serveer met de aioli.
Lekker met minifrietjes en komkommersla.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jbultena
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top