Panna cotta con salsa caramellata

  • Italiaans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-09-2002

Roompudding met caramelsaus. Recept van Restaurant Vasso Amsterdam

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 3 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
- 2,5 dl volle melk
- 1 eetlepel cognac
60 gram suiker
- 6 eetlepels stroop
1/4 liter slagroom
- 1 borrelglas sterke koffie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de gelatine in ruim koud water. Snij het vanillestokje in de lengte open.
Doe het stokje, melk, cognac, 60 gram suiker in een pan en breng het aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer door de melk. Roeren tot de gelatine is opgelost. Af laten koelen. Sla intussen de slagroom halfstijf. Zodra de melk wat lobbig wordt, de slagroom erdoor scheppen. Doe in en kleine Cakevorm en laat het mengsel in de koelkast minsten 6 uur opstijven.

Breng met wat water de 6 eetlepels stroop aan de kook.Voeg de koffie toe en laat afkoelen.

Stort de pudding op een schaal of op huishoudfolie/aanrecht.
Snij in plakjes, verdeel over borden en schenk de saus ernaast

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten