1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Biologische keuken
  5. Griesmeel Gratin

Griesmeel Gratin

Door: marcdepester

  • Biologisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2002

Ingrediënten 6 personen


-1 l melk
-80 g suiker
-1 snuifje zout
-80 g boter
-200 g griesmeel
-4 eierdooiers
-geraspte schil 1 citroen
-50 g gemalen amandelen
-50 g rozijnen
-4 eiwitten
-boter om in te vetten
-panermeel



Lekker nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-melk,suiker,zout en boter aan de kook brengen
-griesmeel toevoegen en al roerend 10 min zachtjes laten koken
-hierna laten afkoelen
-eierdooiers loskloppen met de geraspte citroenschil
-dit door het griesmeel roeren
-amandelen en gewassen en gewelde rozijnen erdoor mengen
-schep de stijf geslagen eiwitten er luchtig doorheen
-souffleschaal invetten en wat paneermeel erin strooien
-schaal vullen en in de voorverwarmde oven in het midden plaatsen
baktijd=55 min op 180?C

Serveertip

Met vruchtensaus of compote



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top