1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met spinazie, gerookte zalm en geitenkaas

Risotto met spinazie, gerookte zalm en geitenkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2002

Ingrediënten 4 personen


400 gr arborio (risotto) rijst
1 liter water
2 visbouillonblokjes
600 gr verse spinazie
200 gram zachte geitenkaas (in stukjes)
200 gram gerookte zalm (in reepjes)
1 uitje (gesnipperd)
olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak bouillon met het water en de blokjes.
Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en
toe roeren.
Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie.
Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de
bouillon toevoegen,
net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes
zalm en de geitenkaas erdoor roeren,
nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt.
Lekker met gemengde sla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top