Sliptong met ratatouille

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 ontvelde sliptongen
-1 aubergine in blokjes
-1 courgette in blokjes
-4 tomaten
-1 ui gesnipperd
-2 tenen knoflook gesnipperd
-5 eetlepels olijfolie
-2 theelepels paprikapoeder
-2 takjes verse tijm
-4 eetlepels bloem
-1 eetlepel viskruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes
2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de aubergine, courgette, tomaat, paprikapoeder rn tijm erdoor en smoor de ratatouille afgedkt in 15 min. zachtjes gaar. Haal dan de deksel eraf en laat nog ca. 5 min. het vocht verdampen
3. Spoel de sliptongetjes af onder koud water en dep ze droog
4. Meng op een bord de bloem en de viskruiden en wentel de tongetjes erdoor. Druk het meel goed aan
5. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bal de sliptongetjes in ca 4 min. mooi bruin en gaar. Keer de tongetjes halverwege voorzichtig met een spatel
6. Schep de ratatouille op vier borden en leg de gebakken tongetjes erop.
7. Lekker met een stukje stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sierenloes avatar
sierenloes 13-11-2002

Hallo IK wil je even zeggen dat ik al heel wat recepten van je gemaakt heb. En ze stuk voor stuk heerlijk vind en mijn gezin ook natuurlijk. Bedankt voor zovel mogelijkheden!! Lieve groetjes Loeske

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten