1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse gehaktballen

Surinaamse gehaktballen

Door: ine61

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2002

Ingrediënten


1 kg gehakt half om half / 1 ui snij de helft in halve ringen en de andere helft snipperen /2 uit geperste teentjes knoflook en 1 in dunne plakjes / 2 eieren /1 tl. laos 1tl gemberpoeder / scheut tomaten ketchup / 1 maggie blokje / olie.



Lekker bij rijst aardappels en groenten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de eieren met de 2 teentjes knoflook en de 1/2 gesnipperde ui en meng dit door het gehakt en vorm er ballen van /Bak ze in de hete olie / Doe er de rest van de ui en de schijfjes knoflook bij en de kruiden / Je moet dit voor de smaak wel even mee laten bakken / Voeg dan wat water toe het bouillonblokje en de tomaten ketchup / Laat de ballen zeker een half uur stoven zodat ze goed gaar worden van binnen / Meng het vrij gekomen vleesvocht goed door de jus / als er teveel vet uit de ballen komt dit afscheppen met een lepel / De saus moet dik zijn bij het opdienen

Serveertip

Geef er rijst of aardappels bij met groente en smullen maar.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top