1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpaccio
  6. carpaccio

carpaccio

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2002

Ingrediënten 4 personen


- 350 gram flinterdunne plakjes ossehaas
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels melk
- sap van 1 citroen
- zout
- peper
- worcestersaus



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de plakjes vlees over vier borden.
Meng in een kommetje de mayonaise met de melk en het citroensap en breng het op smaak met zout, peper en een paar druppels worcestersaus.
Besprenkel het vlees met deze marinade.

Om zelf carpaccio te maken heb je eigenlijk een snijmachine nodig. Heb je die?
Neem dan een stuk mals rundvlees (spierstuk). Wikkel het vlees stevig in plastic folie (zodat je een mooi gelijkmatig stuk vlees krijgt) en leg het in de vriezer. Het aangevroren vlees snijd je in flinterdunne plakjes.
Je kunt de carpaccio dan ook een smaakje meegeven:
Snijd het vlees iets open en bestrijk de binnenkant met pesto. Rol het weer stevig op. Laat het aanvriezen en snijd het vlees in flinterdunne plakjes. Ook lekker is carpaccio van lamsfilets. Heerlijk om het vlees te bestrijken met een beetje currypasta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broodmuts


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broodmuts
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top