1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. kikkererwtensoep

kikkererwtensoep

Door: mizmalibu

  • Mediterraan, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2002

Ingrediënten 2 personen


1 middelgrote ui, gesnipperd*4 teentjes knoflook, fijngehakt*1/2 rode paprika, in blokjes*1 middelgrote struik paksoi*1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt*1/2 liter kippenbouillon (van blokje)*1 volle theelepel paprikapoeder*1/4 theelepel djinten*1/4 theelepel ketoembar*zout en peper*extra vierge olijfolie


Verder heb je nodig


Een hapjespan vind ik het makkelijkst om dit soepje in te maken


Kruidig soepje met kikkererwten, knoflook en paksoi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui snipperen, knoflook hakken (dat gaat heel erg handig met een heel groot koksmes of met een wiegemes), paprika in blokjes, paksoi in reepjes van 1 cm breed.

Bereidingswijze

Doe een flinke scheut olijfolie (extra vierge, dat geeft zo'n lekkere smaak aan de soep) in de pan en fruit hierin zachtjes een paar minuten de ui. Fruit het knoflook een minuutje mee en voeg dan paprika toe. Nog even fruiten. Bak de djinten, ketoembar en het paprikapoeder een minuutje mee en doe vervolgens de paksoi in de pan. Bak deze op hoog vuur tot het geslonken is. Voeg dan de bouillon toe en de kikkererwten. Laat een minuut of 10, 15 koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Variatie: vervang de paksoi door 300 gram spinazie, ook heel lekker!

Serveertip

Erg lekker met knapperig stokbrood met smeerbare feta!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mizmalibu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top