Kip in melk
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een beetje een rare combinatie zo op het eerste gezicht, maar wel eentje die je moet proberen. (met foto)
Ingrediënten 4 personen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 994,33 kcal |
Koolhydraten | 10,57 g |
Eiwitten | 82,47 g |
Vetten | 68,68 g |
Benodigdheden
Oven en een grote panVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200?.
http://img61.photobucket.com/albums/v187/@Twinkerbell/Recept
Bereidingswijze
De Engelse taal kent zo′n mooi woord: season, ik zou niet weten wat op z′n Nederlands hier een goed alternatief voor is, in elk geval: season de kip royaal met zout en peper en bak hem in de pan in de boter en een beetje olijfolie.Zorg dat de kip een mooi bruin kleurtje rondom krijgt. Verwijder de pan van het vuur en leg de kip op een bord, giet het restant van olie en boter uit de pan. Doe de kip weer terug in de pan tezamen met de overige ingredienten, en bak de kip in de voorverwarmde oven voor ongeveer 1,5 uur. Besprenkel met het kookvocht indien je eraan denkt. De citroen schil zal ervoor zorgen dat de melk zogezegd breekt, wat voor een hele lekkere saus zorgt.Om te serveren: trek het vlees van de botten en leg het op de borden, schep er saus en wat citroen schil overheen.
Bron
Jamie Oliver
Serveertip
Lekker met een groene groente en aardappels.*Bron: Happy Days with the Naked Chef (Jamie Oliver deel 3) speciaal voor Paul ;-)