Pittige noedelsoep met biefstuk en paksoi

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300g biefstuk; 2 rode pepers; 3 bosuitjes; 1 stengel sereh(citroengras); 3 runderbouillontabletten; zout; 250g udonnoedels; 1-2 struik(jes) paksoi; enkele druppels sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Biefstuk in heel dunne plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken van 3 cm snijden. Stengel sereh halveren.
In een pan 1/4 liter water met bouillontabletten, peperreepjes, bosui en sereh aan de kook brengen en ca. 10 min. zachtjes laten trekken. Intussen in een andere pan met ruim kokend water en zout de udonnoedels in 6 min. beetgaar koken. Noedels in een vergiet laten uitlekken. De paksoi afspoelen en droogslaan. Paksoi in brede reepjes snijden en in de bouillon leggen. Bouillon opnieuw aan de kook brengen en paksoi in ca. 2-3 min. laten slinken. soep op smaak brengen met sojasaus. Sereh verwijderen. De noedels en plakjes vlees over 4 kommen verdelen en in elk kommetje een beetje sesamolie druppelen. De hete bouillon met paksoi erop scheppen en direkt serveren. Het vlees gaart zo in de hete soep.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten