1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Soja
  6. Roergebakken paksoi met gember en soja

Roergebakken paksoi met gember en soja

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1-2 struikjes paksoi; 1 limoen 2 cm verse gember; 3 eetl. olijfolie met knoflook en chili; 1-2 eetl. japanse sojasaus; 50g gezouten cashewnoten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Struikje(s) paksoi in ruim water water wassen en goed uitslaan. Paksoi in brede repen snijden. Limoen schoonboenen, groene schil eraf raspen en limoen uitpersen. De gember schillen en fijn raspen. In een wok olie verhitten en gember bakken tot hij gaat geuren. Paksoi erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in ca. 3-4 min. laten slinken. Limoenrasp, limoensap en sojasaus erdor scheppen en paksoi nog ca. 1-2 min. zachtjes verwarmen. Cashewnoten erdoor scheppen en direct opdienen.

Serveertip

Lekker met basmatirijst en geroosterde vis of kip.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top