Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Soepstengels

Soepstengels

Door: josianenijssen

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-09-2002

Ingrediënten


(voor 24 stuks):
1,5 dl. water (1 dl. = 100 cc. dus hier 150 cc.)
4 eetlepels plantaardige olie
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
240 gram broodbloem (= witte bloem)
2 theelepel gedroogde gist
circa 2 eetlepel plantaardige olie
1 eiwit
2 theelepels water
desgewenst sesamzaad, maanzaad of grof zeezout



Deze dunne soepstengels zijn in een luchtdicht afgesloten trommel een
aantal dagen houdbaar

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe alle ingredienten op de laatste drie na in de door de fabrikant
van uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm. Stel in op
witbrood, alleen deeg maken. Start.
-Vet 2 tot 3 bakplaten in, of beleg met bakpapier of bakfolie.
-Neem het deeg uit de machine en druk de lucht eruit. Snijd de bal
deeg in 24 stukjes. Rol elk stukje deeg tussen uw handpalmen tot een
dun koord van 20 cm. lang. Leg de 'koordjes' (soepstengels) op de
bakplaten met ca. 2 cm. ertussen. Kwast ze licht in met olie. Dek ze
losjes af en laat ze 20-25 minuten op een warme plek rijzen.
-Meng het eiwit en 2 eetlepels water. Kwast dit over de soepstengels.
Bestrooi desgewenst met wat sesamzaad of maanzaad of zeezout. Bak
circa 25 minuten in een op 175 C. voorverwarmde oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top