Oud Hollandsche Haringpot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 haringen (schoongemaakt)
-4 uien
-2 deciliter azijn
-2 theelepels peper
-2 eetlepels suiker
-2 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ontdoe de uien van hun schil en hak ze in grote stukken. Doe ze samen met de azijn, suiker, peperkorrels en de stukken ui in een schaaltje en roer het geheel goed door elkaar.

Nu kunnen de haringen worden schoongemaakt. Als eerste worden de kop, de staart en de vinnen van de haringen verwijderd. Hierna wordt de vis van de graat ontdaan. Snijd de haringen in blokjes en doe deze in een grote pot. Schenk de marinade over de haringen en dek de pot af voordat u deze in de ijskast zet. U kunt de haring drie dagen in de marinade laten staan zodat de marinade volledig in de vis trekt, maar dit is niet noodzakelijk want een kortere periode volstaat ook. Kook de eieren voordat het gerecht wordt opgediend. Snijd de eieren vervolgens in grove stukken en garneer de borden hiermee.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten