750 g dikke magere runderlappen - 2 uien - 250 g worteltjes - 5 takjes peterselie - 3 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - 100 g spekblokjes - zout - peper - 1 teentje knoflook - ? ? l rode wijn (Cotes du Rhone) - 1 el tomatenpuree - allesbinder of maizena
Vlees in blokjes snijden. Ui in grove stukjes snijden. Worteltjes in plakjes snijden.
In braadpan op zacht vuur spekblokjes bakken. Toevoegen: vlees, ui, wortel, 3 takjes peterselie, tijm, laurierblaadjes, 1? tl zout en ? tl peper. Knoflook erboven uitpersen. Wijn toevoegen (vlees moet net niet onderstaan). Met deksel op pan vlees op zacht vuur in ? 4 uur gaar laten worden.
Peterseliestelen, tijm en laurierblaadjes verwijderen. Tomatenpuree erdoor roeren.
Tot zover kan dit gerecht worden voorbereid.
2 takjes peterselie fijnknippen en toevoegen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Allesbinder toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus.
Lekker met gekookte aardappelen of stokbrood en sla.
bijtanja 11-09-2002
Dit recept ken ik, volgens mij uit een hele oude Tip ofzo. Alleen je moet vetspek blokjes laten smelten ipv gewone spekblokjes (dit geeft een veel vollere smaak). Een tip, ik weet niet of je dit recept al gemaakt hebt, gebruik ajb niet die allesbinder, de saus is dik genoeg. Voor mij, indien vestpek, een topper. Tis trouwens Frans :-)