1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Boeuf en daube

Boeuf en daube

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2002

Ingrediënten 4 personen


750 g dikke magere runderlappen - 2 uien - 250 g worteltjes - 5 takjes peterselie - 3 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - 100 g spekblokjes - zout - peper - 1 teentje knoflook - ? ? l rode wijn (Cotes du Rhone) - 1 el tomatenpuree - allesbinder of maizena



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees in blokjes snijden. Ui in grove stukjes snijden. Worteltjes in plakjes snijden.
In braadpan op zacht vuur spekblokjes bakken. Toevoegen: vlees, ui, wortel, 3 takjes peterselie, tijm, laurierblaadjes, 1? tl zout en ? tl peper. Knoflook erboven uitpersen. Wijn toevoegen (vlees moet net niet onderstaan). Met deksel op pan vlees op zacht vuur in ? 4 uur gaar laten worden.
Peterseliestelen, tijm en laurierblaadjes verwijderen. Tomatenpuree erdoor roeren.
Tot zover kan dit gerecht worden voorbereid.

2 takjes peterselie fijnknippen en toevoegen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Allesbinder toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus.
Lekker met gekookte aardappelen of stokbrood en sla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top