Aspergesalade en pesto-aardappelen uit Piemonte

  • Italiaans, Salade
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 middelgrote ongeschilde vastkokende aardappelen
zout, peper
500 gr groene asperges
50 gr plakjes bacon
100 gr parmaham in reepjes
100 gr pastrami in reepjes
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
6 eetlepels olie
2 eetlepels (balsamico-)azijn
1 theelepel grove mosterd
1 gepelde tomaat (uit blik) of 1 ontvelde fijngesneden tomaat
200 gr gemengde sla met rucola
2 eetlepels verse roomkaas
1 eetlepel pesto
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout in ? 20 minuten gaar.
Kook de asperges in ruim kokend water met zout in ? 15 minuten gaar.
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant en verkruimel de plakjes.
Snijd de asperges in vieren en meng ze met de ham, pastrami en bacon.
Bewaar 1/3 deel van het aspergemengsel voor het volgende recept.
Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, tomaat, zout en peper.
Verdeel de sla over 2 bordjes, verdeel er het aspergemengsel over, besprenkel met de dressing en bestrooi met pijnboompitten.
Roer de roomkaas met de pesto los en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de aardappelen kruislings in, verdeel er het roomkaasmengsel over en leg ze naast de salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar
lekkerkoken1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten