pilafrijst met kip en abrikozen

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2002

Een heerlijk recept uit een reclame blad.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien.
75 ml. olijfolie.
400 gr. kipfilet.
100 gr. gewelde abrikozen.
2 stukjes pijpkaneel.
3 kardemom peulen.
1 theelepel krianderzaad.
1/2 pak notenrijst.
1 kippenbouillonblokje.
1 eetlepel gedroogde korianderblad. of neem verse koriander.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien.
Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de uien op een laag vuur glazig.
Snij de kipfilet in stukken en schep ze bij de uien.
Roerbak de kip in ca. 2 min. goudbruin.
Schep de abrikozen, kaneel, kardemom, korianderzaad en de notenrijst bij de kip en uien en bak dit ca. 3 min.
Voeg 400 ml. water en het bouillonblokje toe.
Laat de rijst afgedekt in ca. 15 min. gaar koken.
Bestrooi de pilafrijst met het korianderblad.

Serveertip

Wijnadvies: Santa Julia Chardonnay, een Argentijnse witte wijn.

Bron: reclameblad van de konmar (recept van de week)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten