Scampi's met prei-currysaus
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-09-2002
Fijn gerecht, beetje thais georienteerd
Ingrediënten 4 personen
1 kg scampi's, 2 stronken prei, 4 worteltjes, 3 ajuinen, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels currypoeder, beetje safraan, 1/2 stengel citroengras (sereh), 2 el maisolie, 2 blokjes visbouillon, 1/2 l water, 1 klein blikje kokosmelk, 1 tl dragon, 1 cm gember, peper en zoutBenodigdheden
wok, fijnsnijderVoorbereiding
De prei en ajuin zeer fijn en de worteltjes in fijne schijfjes snijden, het citroengras versnipperen (niet de al te harde delen!), de gember raspen
Bereidingswijze
De olie verwarmen op medium vuur. De knoflook in de olie uitpersen, gember en citroengras toevoegen. De scampi's 2 min. laten bakken en uit de pan halen. Ajuin, prei en worteltjes een 10-tal minuutjes laten stoven (niet aanbakken!), halverwege de curry safraan peper toevoegen. Als alles zacht is de kokosmelk ,bouillonblokjes en dragon toevoegen, zoveel water als nodig is om genoeg saus te krijgen (op het einde eventueel binden met wat maizena). Proeven en bijkruiden indien nodig.
Serveertip
Lekker met rijst of couscous
Laatste reacties
Ja, lekker ! En zeker voor herhaling vatbaar
Hey, Ik heb je receptje geprobeerd en we vonden het echt heerlijk, ik ga het zeker nog maken. bedankt hoor. Groetjes Iris