Scampi's met prei-currysaus

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2002

Fijn gerecht, beetje thais georienteerd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg scampi's, 2 stronken prei, 4 worteltjes, 3 ajuinen, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels currypoeder, beetje safraan, 1/2 stengel citroengras (sereh), 2 el maisolie, 2 blokjes visbouillon, 1/2 l water, 1 klein blikje kokosmelk, 1 tl dragon, 1 cm gember, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, fijnsnijder

Voorbereiding

De prei en ajuin zeer fijn en de worteltjes in fijne schijfjes snijden, het citroengras versnipperen (niet de al te harde delen!), de gember raspen

Bereidingswijze

De olie verwarmen op medium vuur. De knoflook in de olie uitpersen, gember en citroengras toevoegen. De scampi's 2 min. laten bakken en uit de pan halen. Ajuin, prei en worteltjes een 10-tal minuutjes laten stoven (niet aanbakken!), halverwege de curry safraan peper toevoegen. Als alles zacht is de kokosmelk ,bouillonblokjes en dragon toevoegen, zoveel water als nodig is om genoeg saus te krijgen (op het einde eventueel binden met wat maizena). Proeven en bijkruiden indien nodig.

Serveertip

Lekker met rijst of couscous

Laatste reacties

sjefdeklerk avatar
sjefdeklerk 27-10-2009

Ja, lekker ! En zeker voor herhaling vatbaar

irisbleyen avatar
irisbleyen 02-03-2004

Hey, Ik heb je receptje geprobeerd en we vonden het echt heerlijk, ik ga het zeker nog maken. bedankt hoor. Groetjes Iris

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten