Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Linzensoep
  5. linzensoep

linzensoep

Door: flamejob

  • Vegetarisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2002

Ingrediënten 2 personen


1 grote aardappel
1 winterpeen
1 ui
1 rode paprika
1 prei
1 blik met tomaten blokjes
2 groente boullion tabletten
blik lizen van bonduelle (400gr)
1 afgestreken eetlepel gemengde kruiden
3 teentjes knoflook
1 liter water


Verder heb je nodig


Staafmixer


Deze smaakvolle en stevig gevulde soep is met wat brood een goede maaltijd voor 2.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappel en snijdt deze in blokjesen. De wortel schrappen, wassen, in de lengte door midden snijden en van de helften plakjes snijden. Paprika in blokjes snijden. Ui snipperen, linzen laten uitlekken. Prei in ringen snijden.

Bereidingswijze

Breng 1 liter water aan de kook. voeg de 2 tabletten, aardappelblokjes en het blik tomaten toe. 15 minuten laten koken en vervolgens pureren.

Ui, wortel, prei ,paprika en kruiden toevoegen, knoflook uitknijpen. Nog 15 minuten laten koken. Proeven of de wortel gaar is, vuur laag zetten en de linzen even opwarmen.

Serveertip

Lekker met wat creme fraiche en een stuk volkorenbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flamejob
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top