Amsoi met zoutvlees

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Lekker Surinaams groentegerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 100 gram zoutvlees (of mager ontbijtspek)
  • 1 kg amsoi(=Paksoi) (of Chinese kool)
  • 3 1/2 dl olie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 4 tomaten, ontveld en ontpit, in reepjes
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 eetl. Sweet chilisaus (Exotimex)
  • 1 theel. gemberpoeder
  • zout
  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 920,73 kcal
    Koolhydraten 11,31 g
    Eiwitten 7,47 g
    Vetten 92,72 g
    Benodigdheden
    Braadpan

    Voorbereiding


    Bereidingswijze

    Vet van zoutvlees snijden. Zoutvlees in blokjes snijden en ? 1 uur weken in ruim koud water. (Als je ontbijtspek gebruikt dan dit niet weken!)
    Amsoibladeren los van stengel snijden en harde uiteinden van bladstelen verwijderen. Bladeren wassen en drogen. Amsoi in reepjes snidjen van ? 2 cm. Blokjes vlees met 2 dl water ? 15 minuten koken. Afgieten en laten uitlekken.
    In braadpan olie verhitten en zoutvlees, ui en knoflook ? 5 minuten zachtjes bakken. Tomaten erdoor roeren en ? 2 minuten meebakken. Verkruimeld bouillontablet, chilisaus en gemberpoeder toevoegen en nog 2 minuten meebakken.

    Serveertip

    Witte rijst, Zoete kip en Masala garnalen (zie mijn pagina)

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    joke_smum avatar
    joke_smum

    Doorsturen

    Home Recepten