1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Amsoi
  6. Amsoi met zoutvlees

Amsoi met zoutvlees

Door: joke_smum

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gram zoutvlees (of mager ontbijtspek)1 kg amsoi(=Paksoi) (of Chinese kool)3 1/2 dl olie2 grote uien, gesnipperd1 teentje knoflook, uitgeperst4 tomaten, ontveld en ontpit, in reepjes1 vleesbouillontablet1 eetl. Sweet chilisaus (Exotimex)1 theel. gemberpoederzout


Verder heb je nodig


Braadpan


Lekker Surinaams groentegerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

Vet van zoutvlees snijden. Zoutvlees in blokjes snijden en ? 1 uur weken in ruim koud water. (Als je ontbijtspek gebruikt dan dit niet weken!)
Amsoibladeren los van stengel snijden en harde uiteinden van bladstelen verwijderen. Bladeren wassen en drogen. Amsoi in reepjes snidjen van ? 2 cm. Blokjes vlees met 2 dl water ? 15 minuten koken. Afgieten en laten uitlekken.
In Braadpan olie verhitten en zoutvlees, ui en knoflook ? 5 minuten zachtjes bakken. Tomaten erdoor roeren en ? 2 minuten meebakken. Verkruimeld bouillontablet, chilisaus en gemberpoeder toevoegen en nog 2 minuten meebakken.

Serveertip

Witte rijst, Zoete kip en Masala garnalen (zie mijn pagina)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top