1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Artisjokken

Artisjokken

Door: lekkerkoken1

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-09-2002

Ingrediënten


4 artisjokken
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder zonodig de buitenste blaadjes en snijd een stukje van de steel af.
Was de artisjokken en zet ze op in ruim kokend water met zout, kook ze in 30 minuten gaar totdat de blaadjes gemakkelijk loslaten.
Neem de artisjokken met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken. Leg ze op een schotel.
Serveer ze warm met gesmolten boter, citroensaus of Hollandse saus of serveer ze koud met ravigottesaus, slasaus of mayonaise.

Neem aan tafel met de hand blad voor blad de kelkbladeren eraf en doop het vlezige uiteinde in de saus. Zuig het zachte gedeelte van de artisjok eraf.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top