Key lime pie (limoentaart uit Florida)

  • Multi-cultureel, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g biskwietjes - 50 g gemalen hazelnoten - 100 g boter - 5 eieren, dooiers en wit gescheiden - 1 dl limoensap (uit ? 5 limoenen) - ? dl slagroom - 200 g basterdsuiker - taartvorm van 24 cm ?, ingevet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De biskwietjes in een plastic zak met een deegroller verkruimelen. De gemalen hazelnoten erdoor scheppen. De boter smelten en bij de kruimels roeren, zodat het een stevig "deeg" wordt.Het deeg in de vorm op de bodem drukken.
Oven voorverwarmen op 150? C.
Voor de vulling 1 limoen schoonboenen en de schil dun afschillen. In sliertjes snijden. Eierdooiers met de slagroom en 100 g basterdsuiker zo lang kloppen totdat het als een lichtgeel lint van de kloppers loopt. Het limoensap erdoor lepelen. Drie eiwitten in een schone kom met 2 el suiker heel dik en glanzend kloppen. De dooiermassa erdoor spatelen.
De taartvorm met deze vulling vullen, in de oven zetten en 25 minuten bakken.
De resterende 2 eiwitten met de rest van de suiker ook heel dik en glanzend kloppen. De taart uit de oven nemen en de grill inschakelen. Het eiwitschuim over de taart verdelen. De taart in het midden van de oven schuiven en het eiwit licht laten kleuren. Als finishing touch de limoensliertjes erover strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten